Blog
Chef’s lunch Martín Berasategui
Vorig jaar zijn we een week in San Sebastian geweest – een geweldige culinaire plek! Van pintxobar tot sterrenrestaurants was het één..
Tips voor bezoekers aan een wijnproeverij
Wijnproeverijen zijn er natuurlijk in allerlei soorten en maten. Verticale proeverijen, waarbij meerdere jaargangen van één wijn worden..
I’m in the garden
Voor mij ligt een groot deel van het plezier in koken in de producten waar ik mee werk. Lekker aan alles ruiken, voelen, proeven –..
“Koken zit in mijn vingers”
Eind maart heb ik mijn lunchroom & kookwinkel omgevormd tot restaurant voor lunch en private dining. Een stap waar ik langzamerhand naar..
Een lunch volgens Alain Passard – de “groentegod”
Alain Passard, de 3 sterren Michelinchef uit Parijs, is vanaf 1996 op de groentetoer gegaan. Een kok met passie en lef, om in de..
Myoga en Shishito
Een tijd terug kreeg ik een tas met Japanse producten om uit te proberen. Ik gebruik regelmatig Japanse producten, zoals het sap van..
Goed zoet zonder suiker
Ja daar is het boek “Goed zoet, bakken zonder suiker” weer! Soms heb je van die boeken die je niet meer wil missen. Dit is voor mij zo’n..
Tomatenconcassée
Benodigdheden:
- 400 gram tomaten
- 50 gram bleekselderij
- 20 gram ui
- 1 teentje knoflook
- olijfolie of kokosolie
- 5 gram fijngemalen..
Minestrone
De ideale restjessoep. Zoals het gaat met veel Italiaanse recepten bestaan er zoveel varianten als er Italiaanse mama ’s bestaan! Dus..
Bordeaux naast Napa
Parijs, 24 mei 1976. Veel wijnliefhebbers hebben de datum misschien niet direct paraat, maar weten heel goed wat er toen plaatsvond: de..