Bietje, barbeque en rosé


Bietje, barbeque en rosé

Soms is het zo simpel: de zon schijnt, dus aan de barbecue. Doe dan eens origineel: leg een bietje in zijn geheel op het rooster in de barbecue – liever nog: Big Green Egg. Gewoon, zomaar, niets mee doen, niet schillen, snijden, hupsakee op het rooster. Kan gewoon naast alle andere lekkere dingetjes die sneller gaar zijn.

Kies mooie verse bieten, 1 of meer per persoon. Laat de bieten zo’n 35 – 45 minuten poffen. Hoe groter de biet – hoe langer. Tussendoor een paar keer omdraaien. De zwartgeblakerde schil verwijderen, door de schil met je handen los te wrijven of de schil eraf te snijden. Dan in hapklare stukken snijden. Scheut mooie olijfolie, beetje fleur des sel en versgemalen peper erover en klaar is het gerecht. Zo heb je een biet nog nooit geproefd!

En daar drink je een goede rosé bij, dus niet zo’n zoete sloeber, maar een echte WIJN (want dat is rosé ook!), zoals de Cerasuolo d’ Abruzzo 2016 van Tiberio (verkrijgbaar bij Wijnhandel Koninginneweg in Amsterdam). Lichtpaars als een heel foute ranja, maar wat een heerlijke wijn!

Cerasuolo d'Abruzzo 2016 van Tiberio