Paasmenu 2014


Paasmenu 2014

Quiche van groene asperges en geitenkaas ~ met Sauvignon Tourraine van Domaine des Corbillières 2012

Lamscarré met kruidenkorst en aubergine met kruidencurry ~met Château Mondesir Gazin – Blaye 2009

Tartelette van appel ~ met Chateau Puy-Servain Terrement 2007

 

Het paasmenu heb ik samengesteld van producten die nu goed te verkrijgen zijn. Mooie verse groene asperges, samen met hollandse geitenkaas in een quiche – heerlijk! Deze smaken combineren goed met de Sauvignon Tourraine van Domaine des Corbillières 2012. Deze witte wijn van 100% sauvignon blanc komt uit de Loire – Frankrijk. Profiel van deze wijn: briljant licht gele kleur. Stuivend bouquet met tonen van citrus, grasland en honingmeloen. De verrukkelijke smaak is mooi rijp maar bezit tevens een knisperende frisheid die je naar meer doet verlangen. Mooie mineraliteit in de afdronk. Een fantastische witte wijn.

Het hoofdgerecht is een samenstelling van een vleesgerecht en een vegetarisch gerecht. Wil je vegetarisch eten is de aubergine met de kruidencurry heerlijk op zichzelf. Het lamsvlees past bij het seizoen waarin pasen valt. De volle kruidige smaken gaan goed samen met Château Mondesir Gazin – Blaye 2009. Deze wijn uit de Blaye – Bordeaux Frankrijk bezit een intens diepe, volledig ondoorzichtige kleur. In het bouquet schitterend donkerrood bosfruit, fraai verweven hout, chocolade en likeur. De smaak is indrukwekkend vol, bijna romig. Door ultrarijpe tannines is de wijn nu al uitstekend drinkbaar (vooraf decanteren). Natuurlijk kunt u de wijn ook een aantal jaren opleggen zodat hij zich verder kan ontwikkelen. Een hele grote Bordeaux.

Als dessert een tartelette van appel. Een ’tartelette’ is een taartje van fruit en bladerdeeg. Dit recept heeft daarnaast wat romige smaken van vanilleroom. Op deze twee smaken heb ik mijn wijnkeuze gebaseerd: appel-vanilleroom. Lekker erbij: Chateau Puy-Servain 2007 een mooie dessertwijn uit Bergerac – Montravel Frankrijk. De wijn is op het niveau van een goede sauterne maar kost veel minder. Smaak: abrikozen, perziken, sinaasappel en meloen. Vol en rijk met mooie zuren.

Bij aankoop van een wijn uit het paasmenu geef ik de recepten mee.