Minestrone


Minestrone

De ideale restjessoep. Zoals het gaat met veel Italiaanse recepten bestaan er zoveel varianten als er Italiaanse mama ’s bestaan! Dus voel je vrij om je eigen variant te maken!

Ingrediënten:

3 stengels bleekselderij

3 wortels

2 uien

6 stengels palmkool

1 pot borlottibonen (of 100 gram gedroogde bonen die je een nacht hebt laten weken)

2 eetlepels tomatenpuree

2 eetlepels kokosolie

4 eetlepels groene pesto

3 liter groente- of kippenbouillon

optioneel: 1 tak verse lavas (maggiplant)

 

Deze keer maakte ik de soep met palmkool , heerlijk vers uit de tuin! Palmkool wordt ook wel cavolo nero (zwarte kool) genoemd. De vorm doet denken aan een palmboom, vandaar de naam. Qua smaak lijkt deze kool op boerenkool. Ik vind palmkool wat pittiger en kruidiger smaken dan boerenkool.

Snij alle groenten fijn, zo fijn of grof als je wil. Doe de kokosolie in een grote pan. Voeg alle groenten behalve de bonen toe en bak dit al roerend een paar minuten. Als de groenten glazig zijn kan de tomatenpuree erbij. Even doorroeren en dan de bouillon en de lavas toevoegen. Kook de soep tot de groenten beetgaar zijn. Voeg dan de uitgelekte bonen toe en verwarm nog even door. Serveer met een lepel pesto.

Variatie:

* Vervang de palmkool door boerenkool of savooiekool.

* Voeg andere groenten naar eigen smaak toe.

* De soep maak je extra vullend door wat pasta mee te koken, zoals fusilli of dikke macaroni.