I’m in the garden


I’m in the garden

Voor mij ligt een groot deel van het plezier in koken in de producten waar ik mee werk. Lekker aan alles ruiken, voelen, proeven – heerlijk! Vaak zie ik dan ook voor me wat ik ervan ga maken en loopt het water me al in de mond. Als ik verse kruiden zie dan moet ik het aanraken en ruiken.

Dat is wat ik zo heerlijk vind van een eigen moestuin. Langzamerhand wordt het speelveld van onze kinderen steeds kleiner – daar maken ze toch minder gebruik van nu ze groter zijn. Dus de tuin wordt beetje bij beetje ingepikt door groente en andere eetbare planten en kruiden. En gaandeweg word ik er steeds handiger in om zelf groente te verbouwen.

Vorig jaar heb ik mooie paarse koolrabi gekweekt. Een heel mooi gezicht tussen de oranje afrikaantjes en goudsbloemen. Die stonden ertussen om de insecten van de koolrabi weg te lokken. En als bonus zijn de bloemen lekker en staan ze mooi op je bord!

Kreeft reblochon naar Sergio
Kreeft reblochon naar Sergio

Ik vond het trouwens ook bijna zonde om zo’n mooie koolrabi op te eten. Maar wat een verschil als je groente uit je tuin direct verwerkt! Van de koolrabi heb ik hele dunne plakken geschaafd en kort gegaard in een gevogeltebouillon en wat boter – een hele pure bereiding zodat je de groente optimaal proeft. Wow en dan lijkt het alsof je nog nooit een koolrabi hebt gegeten!

Dit jaar gaan we het groter aanpakken! Dit is ons ‘mollenveld’ nu – komende zaterdag wordt het afgegraven.

FullSizeRender

De bedoeling is dat er een wilde bloementuin en een grotere moestuin komt, zodat jullie ook kunnen meegenieten van die heerlijke verse groente in mijn restaurant. Dan loop ik ’s ochtends de tuin in en pluk alles te wat ik die dag ga gebruiken!