Zilliken wijn – spijs lunch 18 september


Zilliken wijn – spijs lunch 18 september

Zondag 18 september staat de lunch in het teken van het Duitse wijnhuis: Weingut Forstmeister Geltz Zilliken Hierbij serveren wij naast nieuwe jaargangen ook diverse oude jaargangen  – een unieke kans om deze te proeven!

Samen met Egon Müller is dit één van de beste wijnhuizen uit de Saar. Ze maken riesling wijnen die naast de finesse bekend staan om hun elegantie en verfijning en ragfijne zuren bezitten. De lichtheid van de wijnen vergelijken ze met een vlinder.
We hebben dit wijnhuis afgelopen juni bezocht samen met de importeur, Wijnhandel Bâtard en een uitgebreide proeverij en lunch gehad. We waren al fan van deze wijnen, maar nu helemaal. De passie en aandacht voor alles straalt ervan af. Naast het vele werk in de wijngaard rijpen de wijnen optimaal in een diepe kelder met perfecte luchtvochtigheid en temperatuur.

Geniet mee van deze bijzondere wijnen samen met een 5 gangen lunch – de gerechten zijn speciaal afgestemd op deze wijnen.

Tijdens de lunch geeft importeur Bâtard een korte uitleg over dit bijzondere wijnhuis en de wijnen per gang. Uit de schatkamers van Bâtard zijn er enkele wijnen van oude jaargangen ter plekke verkrijgbaar.

We beginnen met een sekt en amuse’s. Daarna per gang 2 halve glazen wijn; 1 wat gerijpt en 1 jong.

Sekt Brut Nature 2015
Rausch Riesling Grosse Gewächs 2014 en 2021
Rausch Riesling Diabass 2009 en 2016
Rausch Riesling Kabinett 2015 en 2021
Rausch Riesling Auslese 2017 en Rausch Riesling Auslese Goldkapsel 2005

Totaalprijs voor wijn en menu € 120 pp

Het menu mail ik aan degenen die zich hebben opgegeven in de week voorafgaand aan het evenement. Er is één menu, er kan geen rekening gehouden worden met afzonderlijke dieetwensen.

Datum: 18 september
Aanvang: 12:30 – inloop vanaf 12.15
Adres: Sluisstraat 56 Amsterdam

Mail naar martine@avalonwijnenspijs.nl om te reserveren.