Wijn en spijs combineren: witte bordeaux

Wijn en spijs combineren: witte bordeaux

Wat eet ik bij -/- wat is lekker bij -/- welk gerecht past bij een witte bordeaux uit

De appellations:

 

Blaye

  • Pannetje paling met peterseliesalade

Bordeaux

  • Asperges
  • Auberginebeignets
  • Avocado
  • Baskisch kuiken
  • Crudites
  • Garnalenragout
  • Gebakken makreel
  • Gebakken mosselen
  • Komkommersoep
  • Koud gebraden varken
  • Krabcocktail
  • Paprikasalade
  • Schelvis

  Kaas:

  • Crottin de Chavignol

Côtes de Blaye

  • Konijnenragout

Entre-deux-mers

  Kaas:

  • Jonge Edammer

Graves

  • Asperges met verse zalm
  • Baskische tonijn
  • Brochettes de Saint-Jacques
  • Coquilles Saint-Jacques met roomsaus
  • Elft met zuring
  • Gelei van zalm met thee, citroen en dragen
  • Gevulde courgettebloem
  • Girondijns schuitje
  • Griet ‘Dieppoise’
  • Jonge kalkoen aan het spit
  • Kalfsoester met romige saus
  • Kalfszwezerik met langoustines
  • Koulibiak van zalm
  • Krab
  • Langoustines au cognac
  • Tarbot met hollandse saus
  • Tongfilet
  • Zoete erwten

  Kaas:

  • Beaufort
  • Comte
  • Saint-Nectaire

Graves Superieur (demi-sec)

Graves de Vayres

  • Varkensvlees met melkgelei

Pessac-Leognan

  • Asperges met zalm
  • Coquilles Saint-Jacques
  • Kalfsoester, kalfsbiefstuk, kalfsentrecote, etc. (naturel)
  • Kalfsoester met romige saus

  Kaas:

  • Beaufort
  • Brebis

Premieres Côtes de Bordeaux

  • Gevulde noordzeekrab

Sauvignon

  • Gerookte zalm
  • Gevulde kool