Welke wijn is lekker bij/ wat drink je bij…
Duif
- Cabernet sauvignon (Chili)
- Cabernet-shiraz (Australië)
- Canon-Fronsac
- Carmenere (Chili)
- Fronsac
- Lalande-de-Pomerol
- Listrac-Medoc
- Margaux
- Pauillac
- Saint-Estephe
- Vino nobile di Montepulciano
Duif met ganzenlever
- Côtes de Saint-Mont (rood)
- Madiran
- Merlot (Argentinië, Californië, Washington, Zuid-Afrika, Zuid-Frankrijk)
- Pomerol
- Saint-Emilion
Duif – Ragout van gebraden
- Saint-Julien
- Côtes-de Nuits-villages
- Patrimonio
Eend – Geroosterde … met honing en balsamico
- Amarone della Valpolicella
Eend – Wilde
- Cabernet sauvignon (Argentinië, Australië, Californië, Chili, Spanje)
- Carmenere (Chili)
- Côtes de Saint-Mont (rood)
- Madiran
- Merlot (Argentinië, Australië, Californië, Chili, Spanje)
- Nuits-Saint-Georges
- Pommard
- Tannat (Uruguay, top)
Eend – Wilde … met bosbessensaus
- Carmenere (Chili)
- Côtes de Saint-Mont (rood)
- Madiran
- Merlot (Argentinië, Californië, Chili)
- Tannat (Uruguay, top)
Eend – Wilde … met kersensaus
- Aloxe-Corton
- Gevrey-Chambertin
- Marsannay
- Merlot (o.a. Chili)
- Morey-Saint-Denis
- Morgon
Eend – Wilde … met truffel en selderij
- Lalande-de-Pomerol
- Pomerol
- Rhône (top, o.a. Côte Rotie)
- Shiraz (Australië)
Fazant
- Chambolle-Musigny
- Chardonnay (Argentinië, Australië, Californië, Chili, Spanje)
- Meursault
- Pinot noir (Californië, Chili, Zuid-Afrika)
- Pouilly-Fuisse
- Volnay
Fazant – Gebraden … met Calvados-appelsaus
- Cabernet sauvignon (top uit Californië, Chili, Italië, Spanje)
- Côte Rotie
- Crozes-Hermitage
- Gevrey-Chambertin (en soortgelijke Bourgogne)
- Riesling spatlese (droog of halfdroog uit Baden of Pfalz)
- Shiraz (Australië)
Fazant met zuurkool
- Chardonnay (zie bij Fazant)
- Grauburgunder
- Pinot gris/ pinot grigio
- Tokay Pinot Gris
Fazant op likeur
- Moulis
- Pommard
- Saint-Nicolas de Bourgueil
Haas (algemeen)
- Bourgogne (rood, inclusief topkwaliteit)
- Canon-Fronsac
- Carmignano
- Côteaux-d’Aix-en-Provence
- Côtes de Provence
- Dornfelder (Pfalz)
- Fronsac
- Lalande-de-Pomerol
- Lirac
- Merlot (Alto Adige, Chili)
- Montagne-Saint-Emilion
- Pinotage
- Pinot noir (hoge kwaliteit)
- Pomerol
- Ribera del Duero
- Rioja Crianza
- Rioja Reserva
- Saint-Emilion
- Sankt-Laurent
- Vacqueyras
- Vino nobile di Montepulciano
- Zweigelt
Haas met portsaus
- Douro
- Shiraz (Australië)
- Tinta Barocca (Zuid-Afrika)
- Zinfandel (Californië)
Haas met roomsaus
- Givry
- Mercurey (rood)
- Pinot noir (Californië, Chili, Duitsland, Zuid-Afrika)
- Volnay
- Vosne-Romanée
Haas – Pappardelle met saus van … en voederkool
- Barolo
Haas à la royale
- Saint-joseph (rood)
- Volnay
- Pecharmant
Halbran rôti
- Côtesrotie
- Faugeres
- Saint-Emilion (grand cru)
Hazenpeper (zie ook bij Haas)
- Bonnes-mares
- Canon-fronsac
- Minervois (rood)
Hazenrug
- Bonnes Mares
- Musigny
- ★ Richebourg
Hazenrug au genievre
- Chambolle musigny
- Savoie-mondeuse
- Saint-chinian
Hert
- Bandol
- Bourgogne (rood)
- Cabernet sauvignon (Chili, Italië, Nieuw-Zeeland)
- Canon Fronsac
- Chianti Classico (hoge kwaliteit)
- Fronsac
- Graves
- Lalande-de-Pomerol
- Merlot (Chili, Italië, Nieuw-Zeeland)
- Pauillac
- Pessac-Leognan
- Pinot noir (Elzas)
- Premieres Côtes de Bordeaux
- Ribera del Duero
- Spätburgunder (Zuid Duitsland)
Hertenbief
- Morey-Saint-Denis
Jachtschotel
- Carinena
- Châteauneuf-du-Pape (rood)
- Côteaux du Languedoc (La Mejanelle)
- Faugeres
- Gigondas
- Jumilla
- Malbec (Argentinië)
- Nebbiolo (Italië)
- Pic-Saint-Loup
- Primitivo (Italië)
- Shiraz (Australië)
- Toro
- Yecla
- Zinfandel (Californië)
Konijn
- Anjou villages (rood)
- Bourgueil (rood)
- Cabernet franc (Hongarije)
- Chardonnay (Argentinië, Californië, Chili, Uruguay, Zuid-Frankrijk, Zuid-Italië)
- Chinon
- Chiroubles
- Grauburgunder
- Hautes-Côtes de Beaune (rood) en soortgelijke Bourgogne
- Menetou-Salon (rood)
- Pinot gris/ pinot grigio
- Saint-Nicolas-de-Bourgeuil (rood)
- Saumur-Champigny
- Tokay Pinot Gris
Konijn – Gebraden jong
- Auxey-Duresses (rood)
- Crozes-hermitages (rood)
- Puisseguin Saint-Emilion
Konijn met pruimen
- Bergerac
- Bordeaux Côtes de Francs
- Buzet
- Canon-Fronsac
- Fronsac
- Lalande de Pomerol
- Merlot (o.a. Chili, Uruguay, Zuid-Afrika, Zuid Frankrijk)
- Montagne-Saint-Emilion
- Pecharmant
- Premieres Côtes de Blaye
- Sainte-Foy Bordeaux
- Saint-Emilion
Konijnenlever
- Anjou (rood)
- Anjou villages (rood)
- Bourgueil
- Chinon
- Saint-Nicolas-de-Bourgueil
- Saumur-Champigny
Patrijs
- Aloxe-Corton (rood)
- Beaune (rood)
- Cabernet sauvignon (hoge kwaliteit uit o.a. Calinornie, Chili)
- Gevrey-Chambertin
- Margaux
- Pauillac
- Pessac-Leognan
- Pinotage (hoge kwaliteit)
- Pommard
- Saint-Julien
- Santenay (rood)
Patrijs – Gebraden
- Haut-medoc
- Vosne-Romanée
- Bourgueil
- Irpinia rosso
Patrijs met kool
- Bourgogne irancy
- Arbois (rose)
- Cornas
Patrijs op Catalaanse wijze
- Maury
- Côtes du Roussillon (rood)
- Beaujolais-villages
Ree(rug) – Zie ook bij Hert
- ★ Chambolle-Musigny
- Ribera del Duero (reserva)
Ree(bok) – Kotelet van
- Côtes de Beaune (rood)
- Crozes-hermitage (rood)
- Lalande de Pomerol
Reebout ‘Chevreuil grand veneur’
- Côtes du Roussillon (rood)
- Corton (rood)
- Hermitage (rood)
Snip – Geflambeerd
- Hermitage
- Musigny
- Pauillac
Wildbraad/ wildstoofpot
- Gigondas
- Primitivo (Italië)
- Shiraz (Australië)
- Zinfandel (Californië)
Wildpaté
- Anjou (rood)
- Anjou villages (rood)
- Beaujolais villages
- Bergerac (rood)
- Bordeaux (rood)
- Bordeaux superieur (rood)
- Bourgueil
- Chinon
- Merlot (Bulgarije)
- Pinot noir (Elzas, Roemenie)
- Rioja (jong)
- Saint-Nicolas-de-Bourgueil
- Saumur-Champigny
- Somontano
- Spätburgunder
- Valdepenas
Wild zwijn
- Barolo
- Châteauneuf-du-Pape (rood)
- Dao
- Douro
- Hermitage (rood)
- Shiraz (Australië)
- Tinta barocca (Zuid-Afrika)
- Toro
- Zinfandel (Californië)
Zwijn – Filet bordelaise
- Bandol
- Gigondas
- Pomerol
Zwijn – Ham van gesmoord
- Châteauneuf-du-pape (rood)
- Fronsac
- Moulin a Vent
Zwijnenbout met saus van wildbraad
- Chambertin
- Corbieres (rood)
- Montagne Saint-Emilion