Wat eet ik bij -/- wat is lekker bij -/- welk gerecht past bij een bubbel uit…
Australië
Algemeen mousserend
- Kip met champagnesaus
- Sashimi
Duitsland
Sekt (droog)
- Asperges met hollandaise saus
- Beenham
- Dessert met ijs of semifreddo
- Gedroogde ham
- Licht gekruide kipvleugeltjes uit de oven
- Koude pasteitjes met ‘Frankfurtse groene saus’
- Sushi
- Zachte kazen
Frankrijk
Champagne
- Aardbeien
- Gougères
- Kaaskoekjes met Parmezaan
- Carpaccio (rundvlees)
- Kalfsvleeskroketten
- Krab
- Marinade van kabeljauw en zalm met limoen en verse koriander
- Sushi
Kaas:
- Brillat Savarin
- Chaource
- Geitenkaas (chevre frais)
- Ricotta
Champagne (brut)
- Garnalenkroketten
- Kaviaar
- Kip met champagnesaus
- Kreeft
- Oesters (rauw)
- Panhof ham (uit Dalfsen) gevuld met aubergine ‘kaviaar’
- Romige linzen met gepocheerde oester, schuim van mierikswortel en daarbij een crémeuse van oester met zuring
- Sandwich van makreel, zoute stengels en bavarois van witlof en eekhoorntjesbrood
- Zalm (gerookt)
Kaas:
- Boursault
- Chaource
Champagne (demi sec)
- Kerstgebak (Buche de Noël)
Champagne (rosé)
- Chinees, Japans, Zuidoost-Aziatisch (kies een niet te complexe rosé champagne)
- Gravad lax
- Sushi
- Witvis met truffel
Kaas
- Nederlandse jonge, zachte geitenkaas
Champagne (millésime)
- Kreeft
- Patrijs
- Snip
- Gerookte zalm met krab en kaviaar
- Witte truffel
Clairette de die tradition
- Kerstgebak (Buche de Noël)
Crémant de Alsace
- Kip met champagnesaus
Kaas:
- Geitenkaas (chevre frais)
Crémant de Bourgogne
- Garnalenkroketten
Kaas:
- Chaource
Touraine (mousserende rose)
- Carpaccio (rundvlees)
Italië
Asti spumante
- Cassata
- Charlotte Russe
- Crepes Suzette
- Ile flottante
- Meringue
- Profiteroles
- Sorbet
- Zabaglione
Prosecco
- Antipasti
- Carpaccio (rundvlees)
- Prosciutto
Kaas:
- Parmezaan
- Pecorino
- Robiola
Spanje
Algemeen mousserend
- Scampi
Cava
- Aardappeltortilla
- Ansjovisjes
- Bagel met cream cheese en gerookte zalm
- Bonensalade
- Calamares fritos
- Clubsandwich
- Croquetas
- Garnalenkroketten
- Inktvissalade
- Kalfsvleeskroketten
- Kip met champagnesaus
- Krab
- Langoustine
- Mosselsalade
- Paella met vis
- Olijven
- Pinchos
- Roerei
- Sashimi
- Sushi
- Tapas (artisjok, peultjes)
- Worst (gedroogd)
Kaas
- Chaource
Cava semi seco
- Kippenpoten met cavaroomsaus
- Pasta met noten en roomkaas
- Salade (stevig)
- Tabouleh
- Tortilla met paddestoelen
Kaas
- Rijpe, harde witschimmels
Cava seco
- Peking eend
Cava (chardonnay)
- Garnalenomelet
- Langoustine
V.S.
Algemeen mousserend
Kaas:
- Brillat Savarin
Californië mousserend
- Bagel met cream cheese en gerookte zalm
- Carpaccio (rundvlees)
- Kip met champagnesaus
- Sashimi
- Sushi
Californië mousserend (rosé)
- Gravad lax
Zuid-Afrika
- Scampi