Wijn en spijs combineren: rode wijn uit Spanje

Wijn en spijs combineren: rode wijn uit Spanje

Wat eet ik bij -/- wat is lekker bij -/- welk gerecht past bij een rode wijn uit…

Alicante

  • Schapenvlees (bout, shaslik, etc.)

Almansa

  Kaas:

  • Manchego

Bullas

  • Marokkaans eten

 Carinena

  • Chili con carne
  • Chorizos
  • Confit de canard
  • Jachtschotel
  • Spareribs
  • Varkensrib van de barbecue

  Kaas:

  • Friese nagelkaas
  • Gorgonzola
  • Kruidenkaas

Conca de Barbera (Penedès)

  • Lamskoteletten
  • Speenvarken

Costers del Segre

  • Beef Wellington
  • Lamskoteletten

Jumilla

  • Chili con carne
  • Chorizos
  • Jachtschotel
  • Marokkaanse gerechten
  • Spareribs
  • Varkensrib van de barbecue

  Kaas:

  • Friese nagelkaas
  • Gorgonzola

La Mancha

  • Braadworst
  • Fondue bourguignonne
  • Hete bliksem
  • Marokkaanse gerechten
  • Pizza met vlees
  • Pot-au-feu

  Kaas:

  • Manchego
  • Oude of overjarige Goudse

Navarra

  • Beef Wellington
  • Fondue bourguignonne
  • Gebakken of gegrilde varkenshaas of varkensoester
  • Lamsgehakt met kerrie of kruiden
  • Lamskoteletten

  Kaas:

  • Idiazabal (ongerookt)

Penedès

  • Beef Wellington

Pesquara

  • Hazenrug
  • Schaap
  • Speenvarken
  • Wild zwijn

Ribera del Duero crianza

  • Kwartel
  • Speenvarken

  Kaas:

  • Jonge of jong belegen Goudse

Ribera del Duero (gran) reserva

  • Haas, hazenpeper, hazenrug
  • Hert
  • Lamsbout
  • Lamskoteletten
  • Reerug

  Kaas:

  • Cheshire
  • Manchego
  • Oude of overjarige Goudse

Rioja (crianza)

  • Kwartel
  • Lamsbout
  • Lamskoteletten
  • Speenvarken
  • Wildpate

  Kaas:

  • Boursault
  • Caerphilly
  • Cantal
  • Comte
  • Grube Ost
  • Idiazabal (ongerookt)
  • Jonge of jong belegen Goudse
  • Mahon
  • Vacherin Fribourgeois

Rioja (gran) reserva

  Kaas:

  • Oude of overjarige Goudse
  • Pont l’Eveque

Toro

  • Jachtschotel
  • Schapenvlees
  • Wild zwijn

  Kaas:

  • Manchego

Valdepenas

  • Braadworst
  • Fondue bourguignonne
  • Gebakken biefstuk tartaar
  • Gestoofde of gebakken runderlappen
  • Hete bliksem
  • Marokkaanse gerechten
  • Pasta napolitana
  • Pizza met vlees
  • Pot-au-feu
  • Schouderkarbonade
  • Speenvarken
  • Wildpaté

  Kaas:

  • Oude of overjarige Goudse

Valencia

Yecla

  • Chorizos
  • Jachtschotel
  • Lamsschouder met knoflook
  • Marokkaanse gerechten
  • Varkensrib van de barbecue

  Kaas:

  • Friese nagelkaas
  • Gorgonzola