Wijn en spijs combineren: rode wijn uit de rest van de wereld

Wijn en spijs combineren: rode wijn uit de rest van de wereld

Wat eet ik bij -/- wat is lekker bij -/- welk gerecht past bij een rode wijn uit…

Argentinië

Cabernet sauvignon

  • Wilde eend
  • Fondue bourguignonne
  • Lamskoteletten

  Kaas:

  • Leicester

Malbec

  • Chili con carne
  • Chinese vleesschotel
  • Confit de canard
  • Empanadas
  • Entrecote (gebakken of gegrild)
  • Indiase gerechten
  • Irish stew
  • Jachtschotel
  • Lamskebab, shis kebab
  • Mexicaanse gerechten
  • Pasta met broccoli-gorgonzola-saus
  • Runderrollade
  • Schapenvlees
  • Spareribs
  • Struisvogelbiefstuk
  • Surinaamse gerechten

Merlot

  • Beef Wellington
  • Duif met ganzenlever
  • Gans (eventueel gevuld)
  • Kwartel
  • Lamsrib met mosterd
  • Ossenstaart
  • Wilde eend (o.a. met bosbessensaus)

  Kaas:

  • Brie

 Australië

Cabernet sauvignon

  • Wilde eend

  Kaas:

  • Cheshire

Merlot

  • Wilde eend (o.a. met bosbessensaus)

Bulgarije

Cabernet sauvignon

  • Gebakken biefstuk tartaar
  • Gebakken of gegrilde varkenshaaskarbonade
  • Lamsbout
  • Lamskoteletten

Mavrud

  • Lamskebab, shis kebab
  • Schapenvlees
  • Turkse gerechten

Melnik

  Kaas:

  • Oude of overjarige Goudse

Merlot

  • Wildpate

Chili

Cabernet sauvignon

  Kaas:

  • Cheshire
  • Belegen Edammer
  • Goudse (alle soorten, behalve overjarige en zeer oude kaas)
  • Leicester

Merlot

  Kaas:

  • Belegen of extra belegen Goudse
  • Brie

Duitsland

Dornfelder

  • Haas, hazenpeper, hazenrug

  Kaas:

  • Hollandse gatenkaas

Griekenland

Nemea

Hongarije

Kekfrankos

  • Hongaarse goulash

Nieuw Zeeland

Cabernet sauvignon

  Kaas:

  • Goudse (alle soorten, behalve overjarige en zeer oude kaas)

Merlot

  • Hert

Portugal

Bairrada

  • Hachee

Dao

  • Hachee
  • Wild zwijn

  Kaas:

  • Kernhem

Douro

  • Haas met portsaus
  • Moussaka
  • Wild zwijn

Turkije

Buzbag

  • Lamskebab
  • Shis kebab
  • Turks algemeen

Uruguay

Merlot

  • Konijn met pruimen
  • Lamsribstuk met mosterd
  • Ossenstaart

  Kaas:

  • Brie

Tannat

  • Confit de canard
  • Eendenlever
  • Hachee
  • Indiase gerechten
  • Irish stew
  • Mexicaanse gerechten
  • Pasta met broccoli-gorgonzolasaus
  • Pasta met paddestoelen
  • Schapenvlees
  • Shoarma
  • Surinaamse gerechten
  • Wilde eend (bijvoorbeeld met bosbessensaus)

  Kaas:

  • Cantal

Verenigde Staten

Cabernet sauvignon (Californië)

  Kaas:

  • Cheshire
  • Leicester

Meritage

  • Châteaubriand met bearnaisesaus

  Kaas:

  • Belegen of extra belegen Goudse

Zwitserland

Dole

  • Bundnerfleisch