Wijn en spijs combineren: rode rhône

Wijn en spijs combineren: rode rhône

Wat eet ik bij -/- wat is lekker bij -/- welk gerecht past bij een rode rhône uit…

De appellations:

 Châteauneuf-du-pape

  • Coq au vin rouge
  • Gesmoorde zwijnsham
  • Jachtschotel
  • Lamsragout met tijm
  • Schapenbout
  • Wild zwijn

  Kaas:

  • Friese nagelkaas
  • Gorgonzola
  • Oude Goudse
  • Roquefort
  • Stilton

Chiroubles

  Kaas:

  • Saint-Marcellin

Cornas

  • Brochettes met kalfsniertjes

  Kaas:

  • Eisbarech
  • Oude Goudse

Costières de Nîmes

  • Gardiane
  • Kip gevuld met gehakt
  • Pasta napolitana

  Kaas:

  • Belegen Edammer

Côteaux du Tricastin

  • Bonenstoofpot
  • Braadworst
  • Châteaubriand
  • Gebakken biefstuk tartaar
  • Gehaktballen
  • Ham met peterselie
  • Lamsfilet en croute
  • Lijsters op jenever
  • Slavinken

  Kaas:

  • Belegen Goudse

Côte Rôtie

  • Gebraden fazant met Calvados-appelsaus
  • Gebraden jonge wilde eend
  • Hert
  • Rundfilet duchesse
  • Rundvlees
  • Wilde eend met truffel en selderij

  Kaas:

  • Cheddar
  • Tete-de-Moine

Côtes du Rhône

  • Boerenkool met worst
  • Bonenstoofpot
  • Braadworst
  • Franse pasta
  • Gardiane
  • Gebakken biefstuk tartaar
  • Gebraden varken met salie
  • Gegrilde kalfsrib
  • Gehaktballen
  • Gemeste jonge hoen met zoutkorst
  • Gesmoorde ham
  • Gevulde kool
  • Hutspot met klapstuk
  • Indonesische gerechten
  • Lamszadel met tuinkruiden
  • Kippenkerrie
  • Macaroni
  • Pate van varkensvlees
  • Rib-eye
  • Rookworst
  • Schapenkerrie
  • Slavinken
  • Vleeswaren van varkensvlees
  • Warme rosbief
  • Zalmeitjes
  • Zoete erwten

  Kaas:

  • Belegen Mimolette
  • Chaumes
  • Coulommiers
  • Fourme d’Ambert
  • Saint-Nectaire

Côtes du Rhône-villages

  • Boerenkool met worst
  • Brochettes met eendenhart
  • Chili con carne
  • Confit de canard
  • Gehaktbrood
  • Gesmoord schapenvlees
  • Ham (Jambon) de Bayonne
  • Hutspot met klapstuk
  • Lamsschouder met knoflook
  • Rookworst
  • Runderlappen, gestoofd of gebakken
  • Worstjes (Saucisson)

  Kaas:

  • Goudse komijnenkaas
  • Kaasfondue

Côtes du Ventoux

  • Andouillette
  • Bonenstoofpot
  • Braadworst
  • Brochette van leeuweriken
  • Fondue bourguignonne
  • Gebakken biefstuk tartaar
  • Gehaktballen
  • Gepaneerde kalfsoester
  • Gesmoorde selderij
  • Hete bliksem
  • Slavinken

  Kaas:

  • Morbier

Côtes du Vivarais

  • Andouillette
  • Gesmoord rundvlees
  • Haaskarbonade, gebakken of gegrild
  • Pasta met pesto
  • Uiensoep

  Kaas:

  • Cantal

Crozes-Hermitage

  • Gebraden fazant met calvados-appelsaus
  • Gebraden jong konijn
  • Kotelet van ree(bok)
  • Schapenkarbonade
  • Thaise gerechten
  • Voorjaarsduif

  Kaas:

  • Belegen Edammer
  • Oude en overjarige Goudse

Gigondas

  • Chili con carne
  • Confit de canard
  • Irish stew
  • Jachtschotel
  • Provençaals gebakken lam
  • Rundfilet duchesse
  • Schapenvlees
  • Wildbraad, wildstoofpot
  • Zwijnfilet bordelaise

  Kaas

  • Friese nagelkaas
  • Oude of overjarige Goudse
  • Stilton

Hermitage

  • Geflambeerde snip
  • Hert
  • Lamsschouder
  • Reebout ‘Chevreuil grand veneur’
  • Rib-eye
  • Rundvlees

  Kaas:

  • Bleu d’Auvergne
  • Bleu de Bresse
  • Bleu des Causses
  • Cheddar
  • Oude of overjarige Goudse
  • Parmezaan
  • Roquefort

Julienas

  Kaas:

  • Raclette

Lirac

  • Gardiane
  • Haas, hazenpeper, hazenrug
  • Koud gebraden varken

  Kaas:

  • Reblochon

Saint-Joseph

  • Canard a l’orange
  • Entrecote bordelaise
  • Gegrilde saucijs de Toulouse
  • Kalkoen met kastanje
  • Magret au poivre vert
  • Thaise gerechten

  Kaas:

  • Carre de l’Est
  • Oude of overjarige Goudse
  • Tete-de-Moine

Vacqueyras

  • Confit de canard
  • Haas, hazenpeper, hazenrug
  • Lamsschouder met knoflook