Wijn en spijs combineren: rode loire

Wijn en spijs combineren: rode loire

Wat eet ik bij -/- wat is lekker bij -/- welk gerecht past bij een rode loire uit…

De appellations:

Anjou

  • Andouillette
  • Fijne vleeswaren van varkensvlees
  • (In rode wijn) gestoofde paling
  • Kalfsvinken
  • Pot-au-feu
  • Schapenragout
  • Terrine van konijnenlever

Anjou Villages

  • Konijn
  • Terrine van konijnenlever

Anjou (Cabernet)

  • Barbarie aux olives
  • Gevulde gans

Bourgueil

  • Boeuf Stroganoff
  • Gevulde paprika (vulling van rundvlees)
  • Goulash
  • Konijn
  • Magret au poivre vert
  • Terrine van konijnenlevers

  Kaas:

  • Cabecou (de Rocemadour)
  • Kernhem
  • Pont-l’Eveque

Cheverny (gamay)

  Kaas:

  • Sainte-Maure

Chinon

  • Brochettes met eendenhart
  • Jonge eend met perzik
  • Konijn of konijnenlever
  • Zeebaars

  Kaas:

  • Belegen Goudse
  • Sainte-Maure
  • Vacherin

Côteaux du Giennois

  • Champignons
  • Gebakken peterseliesalade
  • Lamszadel met tuinkruiden

Côtes du Forez

  Kaas:

  • Rigotte

Haut-Poitou (gamay)

  • Gevulde schapenborst

Menetou-Salon

  • Konijn

Saint-Nicolas de Bourgueil

  • Boeuf Stroganoff
  • Fazant op likeur
  • Konijn
  • Paprika’s, gevuld met rundvlees
  • Terrine van foie blond
  • Terrine van konijnenlevers

  Kaas:

  • Kernhem

Sancerre

  • Gebraden konijn met mosterd
  • Kalkoen met kastanje
  • Pasta met Ardense ham, oude Parmezaanse kaas en Cavaillonmeloen

  Kaas:

  • Cabecou
  • Crottin de Chavignol
  • Selles-sur-Cher

Saumur

  • Boeuf Bourguignon
  • Champignonsalade

Saumur-Champigny

  • Boeuf Stroganoff
  • Eend met raapjes
  • Flan van gevogeltelevers (Comme chez soi)
  • Hazenpate
  • Kalfsnier met merg
  • Konijn
  • Met rundvlees gevulde paprika’s
  • Terrine van konijnenlevers

  Kaas:

  • Vacherin Mont d’Or

Touraine Amboise

  • Tournedos bearnaise

Touraine (cabernet franc)

  • Coq au vin rouge
  • Rillons

Touraine (gamay)

  • Andouillette
  • Ardenner Ham
  • Borsjtj
  • Bundnerfleisch
  • Carpaccio van rundvlees
  • Champignonsalade
  • Corned beef
  • Gestoofde paling
  • Gevulde schapenborst
  • Kalfsvinken
  • Snoekbaars met sjalotten en rode wijnsaus
  • Varkenspate
  • Varkensrillette
  • Vleeswaren van varkensvlees
  • Voorjaarsduif

  Kaas:

  • Reblochon
  • Selles-sur-Cher
  • Valancay

Touraine-mesland

  • Gebraden haan

Valençay (gamay)

  Kaas:

  • Valençay