Welke wijn is lekker bij/ wat drink je bij…
Canneloni (bijvoorbeeld met kalfsgehakt)
- Chianti
- Valpolicella (Veneto)
Garganelli met broccolisaus en gegrilde tong of zeebarbeel
- Alto Adige (pinot nero)
Gnocchi van aardappel met kersentomaat en zeebarbeel
- Friuli (pinot grigio)
Lasagna
- Marzemino (Alto Adige)
Macaroni
- Chianti
Pappardelle met hazensaus en voederkool
- ★ Barolo
Pappardelle met konijnensaus
- Rosso Piceno Superiore
Pasta Alfredo
- Chardonnay-semillon (Australië)
- Locorotondo
- Rueda
- Vernaccia di San Gimigniano
Pasta alla Marianara
- Verdicchio dei Castelli di Jesi
- Soave classico
Pasta carbonara
- Grauburgunder
- Pinot grigio/ pinot gris
- Tokay pinot gris
Pasta met broccoli-gogonzolasaus
- Côtes du Rhône villages
- Malbec (Argentinië)
- Nebbiolo d’Alba
- Salice Salentino
- Tannat (Uruguay)
Pasta met paddestoelen
- Biferno (Molise)
- Nebbiolo d’Alba
Pasta met pesto
- Orvieto classico
- Vernaccia di San Gimignano
Pasta met roomsaus
- Frascati (Lazio)
Pasta met vissaus
- Bianco di Custoza (Veneto)
- Frascati (Lazio)
Pasta met vleessaus
- Chianti
- Valpolicella (Veneto)
Pasta vongole
- Albariño
- Fiano
- Frascati
- Godello
- Greco di Tufo
- Johanniter
- Muscadet
- Picpoul
- Pinot grigio
- Roero Arneis
- Trebbiano d’Abruzzo
- Valpolicella
- Verdicchio
- Vermentino
Pasta met wildsaus
- Barbaresco
- Barolo
- Brunello di Montalcino
- Chianti classico
Pasta napolitana
- Bardolino (Veneto)
- Valpolicella (Veneto)
Pizza frutti di mare
- Bianco di Custoza
- Chardonnay (enige houtrijping)
- Colombard-chardonnay (Australië, Zuid-Afrika)
- Frascati
- Orvieto classico
- Pinot grigio
- Sauvignon-chardonnay (Zuid-Afrika)
- Trebbiano d’Abruzzo
- Verdicchio dei Castelli di Jesi
Pizza met salami of andere pikante worst
- Sangiovese
- Montepulciano d’Abruzzo
- Salice salentino
Ravioli van aubergine en taleggio met gesmolten boter en pijnboompitten
- Veneto (blend van chardonnay en sauvignon)
Ravioli van coquilles Saint-Jacques met basilicumsaus
- Toscane (sauvignon)
Ravioli van konijn met rivierkreeft en courgettebloem
- Piemonte (chardonnay)
Ravioli van eend met foie gras
- Friuli (malvasia)
- Sauternes
Spaghetti bolognese
- Chianti
- Valpolicella (Veneto)
Stracci met konijn en wilde paddestoelen
- Veneto (pinot nero)
Taglioni van zwarte inkt van inktvis met broccoli
- Umbrie (chardonnay)
Tortellini
- Frascati (Lazio)
- Soave
Tortelloni van fazant met bloemkoolsaus en zwarte truffel
- Marche (cabernet sauvignon)