Wijn en spijs combineren: pasta

Wijn en spijs combineren: pasta

Welke wijn is lekker bij/ wat drink je bij…

Canneloni (bijvoorbeeld met kalfsgehakt)

  • Chianti
  • Valpolicella (Veneto)

Garganelli met broccolisaus en gegrilde tong of zeebarbeel

  • Alto Adige (pinot nero)

Gnocchi van aardappel met kersentomaat en zeebarbeel

  • Friuli (pinot grigio)

Lasagna

  • Marzemino (Alto Adige)

Macaroni

  • Chianti

Pappardelle met hazensaus en voederkool

  • ★ Barolo

Pappardelle met konijnensaus

  • Rosso Piceno Superiore

Pasta Alfredo

  • Chardonnay-semillon (Australië)
  • Locorotondo
  • Rueda
  • Vernaccia di San Gimigniano

Pasta alla Marianara

  • Verdicchio dei Castelli di Jesi
  • Soave classico

Pasta carbonara

  • Grauburgunder
  • Pinot grigio/ pinot gris
  • Tokay pinot gris

Pasta met broccoli-gogonzolasaus

  • Côtes du Rhône villages
  • Malbec (Argentinië)
  • Nebbiolo d’Alba
  • Salice Salentino
  • Tannat (Uruguay)

Pasta met paddestoelen

  • Biferno (Molise)
  • Nebbiolo d’Alba

Pasta met pesto

  • Orvieto classico
  • Vernaccia di San Gimignano

Pasta met roomsaus

  • Frascati (Lazio)

Pasta met vissaus

  • Bianco di Custoza (Veneto)
  • Frascati (Lazio)

Pasta met vleessaus

  • Chianti
  • Valpolicella (Veneto)

Pasta vongole

  • Albariño
  • Fiano
  • Frascati
  • Godello
  • Greco di Tufo
  • Johanniter
  • Muscadet
  • Picpoul
  • Pinot grigio
  • Roero Arneis
  • Trebbiano d’Abruzzo
  • Valpolicella
  • Verdicchio
  • Vermentino

Pasta met wildsaus

  • Barbaresco
  • Barolo
  • Brunello di Montalcino
  • Chianti classico

Pasta napolitana

  • Bardolino (Veneto)
  • Valpolicella (Veneto)

Pizza frutti di mare

  • Bianco di Custoza
  • Chardonnay (enige houtrijping)
  • Colombard-chardonnay (Australië, Zuid-Afrika)
  • Frascati
  • Orvieto classico
  • Pinot grigio
  • Sauvignon-chardonnay (Zuid-Afrika)
  • Trebbiano d’Abruzzo
  • Verdicchio dei Castelli di Jesi

Pizza met salami of andere pikante worst

  • Sangiovese
  • Montepulciano d’Abruzzo
  • Salice salentino

Ravioli van aubergine en taleggio met gesmolten boter en pijnboompitten

  • Veneto (blend van chardonnay en sauvignon)

Ravioli van coquilles Saint-Jacques met basilicumsaus

  • Toscane (sauvignon)

Ravioli van konijn met rivierkreeft en courgettebloem

  • Piemonte (chardonnay)

Ravioli van eend met foie gras

  • Friuli (malvasia)
  • Sauternes

Spaghetti bolognese

  • Chianti
  • Valpolicella (Veneto)

Stracci met konijn en wilde paddestoelen

  • Veneto (pinot nero)

Taglioni van zwarte inkt van inktvis met broccoli

  • Umbrie (chardonnay)

Tortellini

  • Frascati (Lazio)
  • Soave

Tortelloni van fazant met bloemkoolsaus en zwarte truffel

  • Marche (cabernet sauvignon)