Wijn en spijs combineren: witte rhône

Wat eet ik bij -/- wat is lekker bij -/- welk gerecht past bij een witte rhône uit…

Châteauneuf-du-Pape

  • Gebakken heilbot met kaassaus en knoflook
  • Gegratineerde groenteschotel
  • Gegratineerde tong
  • Kalfsbiefstuk, kalfsentrecote, kalfsoester, etc. (naturel)
  • Kalfstong
  • Snoek met sauce Mornay (eventueel met zwarte truffel)
  • Zeeduivel

Kaas:

  • Cantal
  • Gorgonzola

Condrieu

  • Salade van langoustines met verse truffel en groene asperges
  • Zeebaars (gebakken)

Kaas:

  • Pelardon
  • Saint Marcellin

Condrieu (zoet)

  • Eendenlever (vers)
  • Foie gras
  • Fruitdessert (abrikoos, perzik, sinaasappel)
  • Ganzenlever (vers)

Cornas

Kaas:

  • Banon

Costieres de Nimes

  • Gerookte makreel
  • Kalfsvinken
  • Roodbaars van de barbecue

Kaas:

  • Corsicaanse geitenkaas

Côtes du Luberon

Kaas:

  • Comte

Côtes du Rhône

  • Buikspek met Aziatische kruiden (m.n. vijfkruidenpoeder)
  • Ham (gedroogd)
  • Kip met 40 tenen knoflook
  • Paling (gerookt)
  • Salades
  • Schaal- en schelpdieren, zoals zoetwaterkreeft/ rivierkreeft
  • Tonijn (gemarineerd) met bonen
  • Varkensvlees met zoete appel

Kaas:

  • Carre frais
  • Saint Marcellin

Crôzes-hermitage

  • Coquilles de poissons
  • Soufflé nantua
  • Tarbot met bladerdeeg

Hermitage

  • Gegrilde zeekreeft
  • Kleine gegrilde mul
  • Ragout van langoustines, geparfumeerd met gember
  • Tarbot met hollandaise saus

Lirac

  • Kreeft, gepocheerd in chardonnaybouillon met sinaasappel en steranijs

Kaas:

  • Cantal

Saint-Joseph

  • Gebakken heilbot met kaassaus en knoflook
  • Kalfsoester met citroensaus
  • Pastei van jong konijn met marjolein
  • Snoekbaars met witte boter
  • Worstje a la crème

Saint-Peray

Kaas:

  • Saint Marcellin